Shortcuts

SLI Under The Microscope: Vista vs. XP

rated by 0 users
This post has 4 Replies | 3 Followers

Top 50 Contributor
Posts 2,363
Points 48,690
Joined: Apr 2000
Location: United States, Connecticut
ForumsAdministrator
MembershipAdministrator
Marco C Posted: Tue, Sep 25 2007 3:45 PM

Hello Everyone,

 

We thought it might be interesting to see what the numbers looked like for the extreme performance junkies in our midst, running dual-graphics SLI setups with high-end DX10 capable GeForce 8800 graphics cards.  Is SLI mode on Vista still two steps behind in performance in comparison to XP?  In this article we offer a quick-take assessment of NVIDIA's latest ForceWare driver release, running on Windows XP and Windows Vista installations in SLI mode.  NVIDIA seems to have closed the gap a bit and we set out to explore this in some of the most exciting and new game engines on the market.

 

SLI Under The Microscope: Vista vs. XP

Marco Chiappetta
Managing Editor @ HotHardware.com

Follow Marco on Twitter

Top 10 Contributor
Posts 4,839
Points 45,835
Joined: Feb 2008
Location: Kennesaw
rapid1 replied on Mon, May 19 2008 9:19 PM

Well I'm running an ATi OC HD 3870+ card in vista 64 and my impression is quite mixed. I don't know if it's the game software or VISTa really because when I do have problems they are not machine killers or anything. Mostly just anomalies like in a certain area in the game world (a specific zone) with 1 char I cannot see tombstones if I die. Although you can see them in my GF's computer which is XP pro DX9. But the wierd part is it seems to be on one char out of 4 that I have played in that zone. So it is quite strange although getting VISTA up and running fluid everywhere else did take me a few days.

ASUS Z87C
i7-4770K
Xonar DGX
Intel Gigabit CT
Geforce GTX 770 4GB
G.Skill X1600/1754 2x8GB 7/8/8/24
  • | Post Points: 20
Top 75 Contributor
Posts 1,370
Points 20,925
Joined: Feb 2005
Location: new york city
ice_73 replied on Tue, May 20 2008 1:09 PM

what game are you refering to rapid? also that article is a bit outdated since vista got a sp, and many games got patches for better performance.

  • | Post Points: 20
Top 50 Contributor
Posts 2,872
Points 64,370
Joined: Feb 2004
Location: United States, Georgia
Moderator

I have a buddy that SLi'd two 8800 Ultra's and he couldn't get them to run under Vista in SLi mode. He bought a new SLi bridge, returned the cards for replacements, re-installed Vista and never could get it to work. Installed XP and everything started working fine. Not sure what was going on with that and he isn't about to format and try Vista again.

Intel E6850 * Patriot 4GB DDR 2 800 * EVGA 8800 Ultra * EVGA 680i Mobo "It's my...err...human nature to always want more!"- Myself Gamer Tags: X-Box 360 - Linus84 | PS3- Linus84 | Wii- 013014813390

  • | Post Points: 20
Top 10 Contributor
Posts 4,839
Points 45,835
Joined: Feb 2008
Location: Kennesaw
rapid1 replied on Fri, May 23 2008 8:16 AM

Yeah I just put a couple drive manipulation programs on my comp and converted back to XP with no data loss thank god VISTA gave me some very strange graphics anomalies as well as hitching etc in games and he11 I play mmo's not crysis I would'nt wanna know what it does to a FPS

ASUS Z87C
i7-4770K
Xonar DGX
Intel Gigabit CT
Geforce GTX 770 4GB
G.Skill X1600/1754 2x8GB 7/8/8/24
  • | Post Points: 5
Page 1 of 1 (5 items) | RSS